DC-Hackathon 2019

DC-Hackathon järjestettiin Kajaanin ammattikorkeakoululla ensimmäistä kertaa 13.-15.9.2019. Tapahtumaan osallistui 25 koulun entistä ja nykyistä DC-opiskelijaa. Haastetta ei julkistettu etukäteen ja vasta tapahtuman aloitustilaisuudessa osallistujat saivat selville, mitä heidän tulisi tehdä tiimeissä 24 tunnin aikana.

DC-Hackathonin haasteena tänä vuonna oli saada hyötykuormaa KAMKin omalle Bull-supertietokonelle. Voittajatiimi oli joukkue, joka sai hyödynnettyä laitteistoa tehokkaimmin, mittaristona käytettiin lämpötilan nousua. Jokainen tiimi sain käyttöönsä yhden Bull nvidia-bladen ja aikaa haasteen suorittamiseen oli 24 tuntia. Haasteeseen oli annettu rajoitteita, jotta haasteen suorittaminen ei olisi liian helppoa. Mm. kryptovaluutan louhinta ja hajautetut laskentaprojektit (esim. BOINCC) olivat ehdottomasti kielletty.

Haaste oli osallistujien mielestä mielenkiintoinen ja joukkueet paneutuivat siihen innokkaasti. Haasteen toteutus oli hyvin vapaa, joten tiimien ratkaisut osoittautuivat hyvin erilaisiksi. Kuormitusta tehtiin mm. alkulukujen etsimisellä, piin laskemisella sekä 3D-mallinnuksella. 

Haasteen palkinto.
Haasteen palkinto.

Voittajatiimi onnistui nostamaan oman bladen lämpötilaa annetussa ajassa 13,03 astetta.

Haasteen päätyttyä kaikki tiimit esittelivät vuorollaan, mitä olivat haastessa tehneet ja näiden esitysten pohjalta teemme vielä tarkempia koosteita siitä, miten supertietokoneemme käyttöä voi helpottaa tulevaisuudessa. Saimme esimerkiksi hyviä kehitysidoita laitteiston päivittämisestä käytön sujuvoittamiseksi.

DC-Hackathon tapahtumaan kuului myös erilaisia leikkimielisiä haasteita, joiden tarkoituksena oli luoda mukava ilmapiiri ja saada osallistujat viettämään aikaa yhdessä myös dc-labran ulkopuolella. Haasteisiin kuului mm. segway-ajelua, makkaran syöntiä ilman käsiä sekä pieni askartelutuokio.